Opel-fabriek Antwerpen

Het doek valt uiteindelijk toch voor de Opel-fabriek in het Belgische Antwerpen. De zoektocht naar een geschikte overnamekandidaat is mislukt. De vakbond is boos.

De Opel-fabriek sluit op 31 december van dit jaar definitief haar deuren. Dat Opel de stekker eruit trekt was in april al bekend maar moederbedrijf General Motors beloofde naar nieuwe investeerders te zoeken voor de productiefaciliteit. Dat is niet gelukt.

De vakbond is boos en zegt dat GM nooit de intentie heeft gehad om daadwerkelijk een nieuwe eigenaar voor de productiefaciliteit te zoeken. Volgens de bond heeft GM zelfs een ‘zeer serieuze’ Chinese partij geweigerd. Ook zou er interesse zijn van een Amerikaanse overnemer.

De vakbond gaat nu zelf op zoek naar een partij die de boel wil overnemen. Of dat gaat lukken is nog maar de vraag. Op 31 december loopt de laatste Opel van de band en komt er einde aan 85 jaar Opel-productie in België. Zo’n 1.300 werknemers verliezen hun baan. GM heeft voor deze arbeiders een sociaal plan opgesteld.