Lancia Musa

In het eerder dit jaar gepresenteerde productplan van Lancia was geen plaats meer voor de Musa. Nu blijkt dat Lancia toch werkt aan een opvolger voor de mini-MPV.

De Lancia Musa krijgt toch een opvolger. Moederbedrijf Fiat besloot eerder dit jaar geen vervolg te geven op de mini-MPV maar is daar nu op teruggekomen. Woordvoerder Richard Gadiselli vertelde op de autosalon van Parijs dat de nieuwe Musa in 2012 op de markt komt.

De nieuwe Musa deelt zijn basis met de opvolger van de Fiat Idea, die eveneens in 2012 komt. De auto staat op een doorontwikkeld Punto-platform en is daardoor niet langer technisch verwant aan de Ypsilon. Die nieuwe stadsauto, die volgend jaar verschijnt, staat namelijk op het nieuwe, verlengde platform van de volgende generatie Fiat Panda.

De nieuwe Musakomt als vijf- en zevenzitter en schurkt daardoor tegen het midi-MPV-segment aan. De beslissing van Fiat om toch een nieuwe Musa uit te brengen heeft te maken met de groeiende populariteit van dit segment. Steeds meer merken brengen een compacte MPV op de markt. Bovendien is Musa al jarenlang de best verkopende MPV in Italië.