Voorraad Citroën C3 Picasso

2011 wordt wederom een moeilijk jaar voor de auto-industrie. Dat blijkt uit een rondgang langs verschillende topmannen van belangrijke autofabrikanten door Automotive News.

De Europese automarkt herstelt zich niet voor 2012. Dat is de verwachting van de meeste autofabrikanten. Het stopzetten of verminderen van de stimuleringssubsidies zorgt ervoor dat de autoverkopen in 2011 ongeveer op hetzelfde niveau uit zullen komen als dit jaar.

Renault CEO Carlos Ghosn verwacht dat de automarkt in 2011 met twee procent groeit ten opzichte van 2010. Sergio Marchionne, de topman van Fiat, is negatiever. Hij denkt dat het aantal verkochte auto in 2011 gelijk blijft. Hij verwacht in het eerste kwartaal zelfs een krimp en ziet pas in het vierde kwartaal de markt weer aantrekken.

De Europese Ford-baas Stephen Odell spreekt van een ‘langzaam herstel’ in 2011. De vicepresident van Hyundai Europe, Allan Rushforth, verwacht dat pas in 2014 het markt in Europa weer op het niveau zit van voor de crisis. Alain Visser, verkoopdirecteur van Opel, zegt dat 2011 wederom een zwak jaar is. Pas in 2012 ziet hij het herstel op gang komen.