BMW werkt aan een productieversie van de spectaculaire Vision Efficient Dyamics Concept. In tegenstelling tot de conceptcar krijgt de productieversie – in eerste instantie – een conventionele aandrijflijn.

Op autoshow van Frankfurt vorig jaar presenteerde BMW de Vision Efficient Dynamics Concept. Een spectaculair prototype voor een hybride sportauto. Volgens het Duitse tijdschrift Auto Motor und Sport gaat de auto in productie.

In 2013 presenteert BMW het productiemodel van de Vision Efficient Dynamics. De productie vindt vanaf later dat jaar plaats in de BMW-fabriek in Leipzig. In eerste instantie krijgt de auto een conventionele aandrijflijn met een benzinemotor en een handgeschakelde versnellingsbak. Later komt er ook een hybrideuitvoering.

De techniek in de conceptcar is een veelbelovend voorproefje van de uiteindelijke hybrideversie. Een 1.5 dieselmotor in combinatie met twee elektromotoren is goed voor 356 pk en 800 Nm koppel. Het theoretische ‘0 tot 100-sprintje’ is daarmee in 4,8 seconden achter de rug. De uiteindelijke hybride zal waarschijnlijk een benzinemotor als basis hebben maar de 1,5 liter dieselmotor gaan we later wel in andere BMW-producten terugvinden.