Productie eerste massa elektro-auto van start

De productie van de Europese versie van de Mitsubishi i-MiEV is gestart. Het is de eerste massageproduceerde elektrische auto die in Europa op de markt komt.

Een bijzonder moment. Mitsubishi is in de Mizushima-fabriek in Japan gestart met de productie van de Europese i-MiEV en zijn zustermodellen, de Peugeot Ion en Citroën C-Zero. Het is de eerste massaproductieauto met elektrische aandrijving op de Europese markt.

Hoewel de auto in Japan al een jaar leverbaar is staat Osamu Masuko, directeur van Mitsubishi graag even stil bij het moment: “Het is honderd jaar geleden dat de massaproductie van auto’s met een verbrandingsmotor begon. We hebben de eerste stap gezet in de volgende honderd jaar met een auto als de i-MiEV. Vandaag nemen we de tweede stap, met de productie voor de Europese markt, op weg naar de wereldwijde uitrol van elektrische voertuigen. Dit is een grote stap voor de auto-industrie en tegelijkertijd betekent dit het begin van e-mobiliteit voor Europa.”

Mitsubishi verwacht buiten Japan jaarlijks 5.000 i-MiEV’s, Ions en C-Zero’s te verkopen. In december start de verkoop in veertien Europese landen, waaronder Nederland. Het elektrische stadsautootje gaat hier 32.830 euro kosten. Een hoop geld maar dan rijd je wel in de eerste massageproduceerde elektrische auto en dat is toch ook wat waard.