Volautomatisch parkeren of filerijden, als het aan BMW ligt is dat straks allemaal mogelijk. Het merk presenteerde deze week een hele rits nieuwe snufjes op het hoofdkantoor in München.

De auto van de toekomst is zelfdenkend. BMW zet een nieuwe stap met de deze week gepresenteerde innovaties. Naast vele media- en navigatiesnufjes laat het merk diverse nieuwe veiligheids- en comfortnoviteiten zien. We hebben de belangrijkste op een rijtje gezet.

Zo is er Remote Controlled Parking. Automatische inparkeersystemen worden al door diverse merken aangeboden maar dit systeem gaat een stapje verder. Met de afstandsbediening rijdt de BMW zonder bestuurder een krappe garage of carport in of uit. Traffic Jam and Queuing Assistent helpt de bestuurder actief om op de eigen rijbaan te blijven. In druk stadsverkeer of de file kun je zelfs de besturing geheel aan de auto overlaten.

Een interessante feature is de Emergency Stop Assistent. Dit systeem dirigeert de auto automatisch naar de kant van de weg als de bestuurder onwel is geworden. Ook worden de hulpdiensten gewaarschuwd. Met My BMW Remote is het mogelijk om vanaf een grote afstand je BMW de vergrendelen of ontgrendelen of de airco te activeren. Ook kun je met dit systeem je auto terugvinden in een parkeergarage.