Audi denkt na over een productieversie van de Quattro conceptcar die het merk op de autosalon van Parijs laat zien. De Duitsers bouwen, als de auto in productie gaat, slechts een kleine oplage.

De Audi Quattro Concept is een van de twee nieuwe conceptcars die het merk laat zien op de autosalon van Parijs. Deze hommage aan dertig jaar Quattro-techniek blijkt nu meer te zijn dan alleen een eerbetoon. Audi onderzoekt serieus of de auto in een kleine oplage geproduceerd kan worden.

Stefan Reil, hoofd ontwikkeling van de Quattro-divisie, heeft in een interview met het Britse tijdscrhift Autocar gezegd dat Audi ‘al weet hoe de auto gebouwd moet gaan worden’. Het merk gaat eerst bekijken of er voldoende animo is voor een productieversie. Daarna moet Audi nog bekijken waar de auto geproduceerd kan worden. De Duitsers hebben geen ervaring met het vervaardigen van kleine oplages. Hiervoor zou zustermerk Lamborghini ingezet kunnen worden.

De Quattro Concept gebruikt het onderstel van de Audi RS5 en heeft een body van koolstofvezel en aluminium. De 2,5 liter turbomotor produceert in de concept 408 pk maar in de eventuele productieversie zal dat zo’n 350 pk zijn.