Ford

Ford is alle tuners voor en presenteert op de Sema tuningshow de Fiesta Racing. Die heeft niet alleen een uitbundig uiterlijk maar ook een monster van een motor.

Begin november barst het tuningfeestje Sema in Las Vegas weer los. De meest uitbundige creaties van bestaande auto’s worden hier tentoongesteld. Ford troeft alle tuners de loef af door zelf met maar liefst acht bespoilerde en bestickerde Fiesta’s naar Las Vegas af te reizen.

De meest opvallende is de Ford Fiesta Racing. Deze in Ford Racing Blue gespoten auto heeft een 2.0 Ecoboost-motor aan boord die is opgeboord tot 2,3 liter. Ford perst maar liefst 345 pk uit het blok. Het merk meldt niet wat voor prestaties de Fiesta met dit vermogen neerzet.

Uiteraard blijft het niet bij een andere motor. De engineers van Ford Racing hebben de auto flink onder handen genomen. Een enorme achtervleugel, 17 inch wielen, dikke bumpers, verlaagd en instelbaar onderstel, Brembo-remmen en een nieuw uitlaatsysteem met twee centrale pijpen zijn enkele voorbeelden van de aanpassingen.