Volkswagen heeft drie schetsen vrijgegeven van een nieuw model met de werktitel ‘New Midsize Sedan’ of kortweg NMS. Deze sedan wordt groter in afmeting dan de nieuwe Passat maar komt voor minder geld op de markt. Het model is voorlopig voorbehouden aan Noord-Amerika.

Op de North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit, begin volgend jaar, onthult Volkswagen een nieuwe middenklasser. Nu al geeft het Duitse merk een aantal schetsen vrij. Op deze afbeeldingen is duidelijk dat de ‘New Midsize Sedan’, zoals het model tijdelijk wordt genoemd, de bekende familieneus krijgt.

De drie zijruiten lijken een geheel; alleen de A- en C-stijl zijn duidelijk aanwezig. Onderaan de flanken zijn de deuren voorzien van een sterk gelijnde vouw. Samen met de hoekige lichtunits voor en achter geeft dit de NMS een aanwezige look.

De NMS is speciaal ontworpen voor de Noord-Amerikaanse markt. Omdat men daar volgens de fabrikant niet zo veeleisend is als in Europa, kan de auto toe met een lager afwerkingsniveau en eenvoudige techniek. Daardoor kan de auto, die groter is dan de nieuwe Volkswagen Passat, toch voor een lagere prijs in de showroom worden gezet. Auto-analisten verwachten een prijs onder de 25.000 dollar, omgerekend minder dan 18.000 euro.

Inmiddels denkt de VW-top dat het nieuwe model ook op andere markten kan scoren. Daaronder zit natuurlijk China, een groeimarkt waar men dol is op sedans. Daarom overweegt Volkswagen om de NMS ook in China te gaan produceren. Het merk heeft daar al twee nieuwe fabrieken gepland. Vooralsnog zal de productie in Amerika van start gaan. Daar wordt de NMS geproduceerd in de fabriek te Chattanooga in de staat Tennessee. De marktintroductie in de Verenigde Staten staat gepland in het derde kwartaal van 2011.