Porsche

Nu Porsche onder de Volkswagen-vlag valt krijgt het sportautomerk te maken met een nieuwe hoofdontwerper. De Italiaan Walter De’ Silva staat aan het hoofd van de ontwerpafdeling van de Volkswagen Groep en zijn invloed is terug te zien in toekomstige Porsche-modellen.

Porsche hoofdontwerper Michael Mauer moet vanaf nu verantwoording afleggen aan de Walter De’ Silva, de hoofdontwerper van de Volkswagen Groep. De eerste Porsche waarin de hand van De’ Silva te zien zal zijn is de Cajun, de compacte SUV die in 2014 op de markt komt. Het design van de nieuwe 911 en Boxster was al bijna klaar toen Porsche werd ingelijfd door Volkswagen.

“Ik hoop iets moois bij te kunnen dragen aan de ontwerpen van toekomstige Porsche-modellen”, aldus de ontwerper tegenover Automotive News. Insiders verwachten dat De’ Silva met zijn ontwerpen voor Porsche weer terugkeert naar de basis van het merk. Uitstapjes zoals de Panamera, een ontwerp dat door velen werd bekritiseerd, zullen in de toekomst niet meer voorkomen.

Walter De’ Silva kwam in 2007 over van Alfa Romeo naar Volkswagen. Bij het Italiaanse merk tekende hij onder andere de 156 en 147. Hij bedacht bij Volkswagen de nieuwe designrichting van zowel Seat als Audi en tekende de Volkswagen Scirocco en Golf VI.