Toyota Duitsland heeft een iQ omgebouwd tot mobiele discotheek. De auto trekt de komende maanden door het land om het stadsautootje eens extra in de spotlight te zetten.

Toyota in Duitsland heeft een bijzondere manier gevonden om de aandacht nog eens op de iQ te richten. De importeur verbouwde het hippe stadsautootje tot rijdende draaitafel, inclusief luidsprekers die op het dak zijn te monteren. Een 15 inch subwoofer zorgt voor de lage tonen.

Uit de achterklep komt een heuse draaitafel met tweekanaals mixer tevoorschijn, waar de DJ zich kan uitleven. De iQ Disco brengt in totaal 1.000 watt voort, goed voor een geluidsproductie van 130 dB. De heuse glittercarrosserie, geïnspireerd op een discobal, maakt het plaatje compleet.

Dat zijn niet de enige aanpassingen die Toyota liet aanbrengen. Wat te denken van vleugeldeuren of 18 inch lichtmetalen wielen? De iQ trekt de komende maanden langs dealers in Duitsland, te beginnen in Keulen. Of de glitter-iQ ook andere landen gaat aandoen hangt af van de reacties die Toyota krijgt.