En weer komt Pagani met een unieke uitvoering van de Zonda. Deze keer bouwde het Italiaanse merk een one-off voor een rijke klant uit het Midden-Oosten.

De Pagani Zonda 750 is gebaseerd op de toch al bijzondere Chinque Roadster. Van dat model zijn maar vijf exemplaren gebouwd, plus enkele unieke afgeleiden. Daar komt er nu een bij, de 750. Hoewel technische details ontbreken zou dat getal wel eens kunnen staan voor het aantal pk’s.

De Chinque Roadster heeft 669 pk te bieden, dus de 7,3 liter V12 AMG-motor produceert dan maar liefst 81 pk meer. Dat is exact evenveel als de Zonda R. Het vermogen is niet de enige aanpassing. De 750 heeft een luchtinlaat op het dak, waardoor ook de achterruit aangepast moest worden.

Het meest opvallende kenmerk is natuurlijk de paarse carrosseriekleur. In het interieur vind je die kleur ook terug. De 750 mag dan uniek zijn, Pagani produceerde al diverse andere one-offs. Van de Tricolore, HH en Uno is ook maar een exemplaar geproduceerd. Die laatste twee bouwde Pagani net als de 750 in opdracht van een vermogende klant.