Er is plaats voor nóg een X-model van BMW. In 2014 komt het merk met de X4 op de markt, die net als de X6 een coupé-achtige daklijn krijgt.

Een interne bron heeft tegenover het Amerikaanse tijdschrift AutoWeek bevestigd dat BMW werkt aan een X4. “Het ontwerp is nog niet klaar maar de richting is bepaald en die zal iedereen verbazen”, zo zegt de anonieme bron. De X4 moet dezelfde rol gaan spelen als de X6 maar dan een segment lager.

Na de X1, X3, X5 en X6 heeft BMW dus ruimte gevonden voor nóg een SUV-model. BMW wil met de sportief vormgegeven X4 de concurrentie aangaan met de Range Rover Evoque, de in 2013 te verschijnen Porsche Cajun en de D-segment SUV van Alfa Romeo, die in 2014 verschijnt.

De X4 zal technisch sterk overeenkomen met de nieuwe X3, die vanaf volgende maand in de showroom staat. Of de X4 ook als driedeurs komt, een trend die door Range Rover en Porsche in gang is gezet, weet de bron niet te melden. Eén ding is zeker: de komende jaren kunnen we genoeg interessant nieuws verwachten in het midi SUV-segment.