In december maakt Mitsubishi bekend of het merk nog toekomst ziet voor de autofabriek in het Limburgse Born. De vakbonden laten vooruitlopend daarop alvast weten bereid te zijn om te praten over kostenverlagingen.

Het zijn onzekere maanden voor de 1.600 werknemers van de Mitsubishi-fabriek in Born. In december laat het Japanse merk weten of er in de toekomst nog Mitsubishi’s van de band rollen in Nederland. Als de Japanners besluiten om de stekker eruit te trekken dan is sluiting waarschijnlijk de enige optie.

De vakbonden zien het dreigende onheil ook en laten aan het FD weten open te staan voor gespekken over kostenverlagingen. Loonverlaging is geen optie maar via de CAO zijn er genoeg andere mogelijkheden om de personeelskosten te drukken.

Op dit moment produceert NedCar de Colt en Outlander voor de Europese markt. De capaciteit van de fabriek is bijna vier keer zo hoog als het aantal auto’s dat nu geproduceerd wordt. Dat betekent dat Mitsubishi flink moet investeren om meer modellen onder te brengen bij NedCar. Dat lijken de Japanners niet van plan, de productie van zowel de ASX als de elektrische iMiEV is niet gegund aan de Nederlandse fabriek. Bovendien werkt Mitsubishi nauw samen met PSA Peugeot Citroën en zijn er dus genoeg mogelijkheden om de productie van bepaalde modellen onder te brengen in Frankrijk.