Groot-Brittannie

De organisatie van de autoshow van Londen zet een dikke streep door 2012-editie de tweejaarlijkse show. De editie van dit jaar werd ook al geschrapt en dus lijkt een definitief einde van de British Motor Show onvermijdelijk.

Er lijkt geen toekomst meer te zijn voor de grote motorshow in Groot Brittannië. De editie van 2010, die deze zomer zou plaatsvinden, werd al geschrapt vanwege de crisis. Voor 2012 ziet de organisatie nog steeds geen ruimte voor een autoshow.

De Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT), die de autoshow van Londen organiseert, heeft na gesprekken met Britse importeurs besloten de volgende editie van de motorshow te cancellen. Ze zien geen heil in een grote autoshow in Groot Brittannië. De laatste editie vond plaats in 2008, toen debuteerden onder andere de Lotus Evora en de Opel Insignia in de Britse hoofdstad.

“In de afgelopen jaren heeft de show slechts een kleine rol gespeeld in het aankoopproces van autokopers. Autofabrikanten steken hun geld liever in evenementen en activiteiten die het merkimago beter uitdragen en waar klantenbeslissingen worden genomen”, zo verklaart van SMMT-directeur Paul Everitt in een persbericht.