9 oktober tot en met 16 oktober.
In de week waarin het nieuwe kabinet officieel werd geïnstalleerd bleef het relatief rustig in autoland. De prijzen van de vernieuwde Passat en Lexus CT 200h kwamen deze week naar buiten en Ford stelde de nieuwe Ranger voor. Uit de Verenigde Staten ontvingen we de eerste foto’s van de Chrysler 200.

Nieuw maar niet voor Europa
Chrysler presenteerde deze week de 200. Dat is feitelijk een grondig gefacelifte Sebring maar dit model komt niet naar Europa omdat Chrysler hier van de markt verdwijnt. Ook de pick-up Mazda BT 50 gaat aan onze neus voorbij maar zijn technisch identieke broertje, de Ford Ranger, komt wel naar hier.

Prijzentijd
Volkswagen maakte deze week de prijzen van de vernieuwde Passat bekend. Het instapmodel verdwijnt maar verder zijn er geen schokkende prijswijzigingen te melden. Ook weten we eindelijk wat de Lexus CT 200h kost: minimaal 28.950 euro. De hybride komt in maart op de markt.

Bedrog?
In de Verenigde Staten is ophef ontstaan over de elektrisch aangedreven Chevrolet Volt. Nu alle technische informatie bekend is blijkt dat de brandstofmotor bij bepaalde omstandigheden direct vermogen levert aan de elektromotor. Chevrolet verdedigt zich in een officiële verklaring.

Overige highlights:

Columns:

Meer autonieuws?
Bekijk het volledige nieuwsoverzicht op Autokopen.nl.