Toyota kan de officiële fotopresentatie van de nieuwe Yaris laten voor wat ‘ie is. Opnieuw zijn er foto’s van de compacte hatchback uitgelekt dus het nieuwe ontwerp heeft geen geheimen meer.

Er liggen weer foto’s van de nieuwe Toyota Yaris op straat. Deze keer niet alleen van het koetswerk maar ook van het interieur. Eerder al zagen we folderplaatjes van de Yaris voorbijkomen. Toyota onthult het model pas volgend jaar officieel.

Het interieur is in tegenstelling tot de buitenkant radicaal anders vormgegeven. Het dashboard is volgens de laatste trend horizontaal van opzet, met een brede gekleurde strook die over de hele breedte van de auto loopt. Het exemplaar op de foto’s is voorzien van een touchscreen waardoor veel knoppen weggelaten zijn. Dit scherm zal waarschijnlijk niet standaard zijn.

Ook opvallend is dat Toyota er na twee generaties Yaris voor kiest om de tellers weer gewoon achter het stuur te monteren. Bij het huidige en vorige model bevindt het instrumentarium zich centraal op het dashboard.