Vorig jaar verdween de V8 uit de Land Rover Discovery. Na aanhoudende vraag van klanten heeft het merk besloten om de 5.0 V8 uit de Range Rover in de Discovery te lepelen.

Speciaal voor de liefhebbers levert Land Rover de Discovery weer met een V8-motor. De achtcilinder verdween vorig jaar na de facelift uit het assortiment maar de vraag ernaar bleef aanhouden. Nederland is het eerste land in Europa dat weer een Discovery V8 krijgt.

Niet de oude 4.4 maar de 5,0 liter V8 uit de Range Rover komt in het vooronder van de Discovery te liggen. Met een vermogen van 375 pk en een koppel van 510 Nm wil de Discovery best vooruit. Als het moet accelereert de SUV in 7,9 seconden van 0 naar 100 km/u. Een zestraps automaat is standaard.

Om de komst van de V8 te vieren brengt Land Rover een gelimiteerde editie uit, de Ultimate. Hiervan komen slechts twintig exemplaren naar Nederland. Mocht je achter het net vissen dan hoef je niet te treuren, op wat luxe opties na – waaronder geplooid lederen bekleding – verschilt de Ultimate niet van de andere uitvoeringen. De Ultimate is er vanaf 110.000 euro.