BMW en PSA Peugeot Citroën breiden hun bestaande samenwerking uit met een nieuw project. De twee bedrijven gaan gezamenlijk een hybride aandrijflijn ontwikkelen voor compacte, voorwielaangedreven auto’s.

BMW en PSA hebben een intentieverklaring getekend om de huidige samenwerking uit te breiden. De autofabrikanten werken nu al samen op het gebied van compacte motoren. Nu komt daar de ontwikkeling en productie van een hybridesysteem bij.

Beide bedrijven willen op deze manier schaalvoordelen behalen. Omdat het systeem voor voorwielaangedreven auto’s wordt ontwikkeld zullen de Duitsers het toepassen op de Mini en de toekomstige stadsauto van BMW. PSA kan de nieuwe aandrijflijn gebruiken voor alle compacte Peugeots en Citroëns. Het huidige, gecompliceerde Hybrid4-systeem is te duur om toe te passen op kleinere modellen.

Uiteraard zijn de twee bedrijven zeer content met de nieuwe samenwerking: “Deze samenwerking draagt in grote mate bij aan een concurrerende kostenstructuur op het gebied van elektrische mobiliteit”, aldus BMW CEO Nobert Reithofer. Philippe Varin, de grote baas van PSA, voegt daar aan toe: “Het combineren van onze expertise met die van BMW levert veel voordeel op.”