Maruti Suzuki A-Star

Volkswagen wil zijn marktaandeel in India snel uitbreiden. De sleutel daartoe is Suzuki. De Duitsers namen onlangs een belang in het Japanse merk en willen in 2012 de eerste vruchten plukken.

Om te groeien op de Indiase markt moet je als merk een goedkoop instapmodel aanbieden. Dat is de reden dat Suzuki, in een joint venture met het Indiase Maruti, al jaren marktleider is in India. Volkswagen wil daarvan een flink graantje gaan meepikken.

Volgens het Indiase tijdschrift Autocar India wil Volkswagen de Alto ‘re-badgen’ tot instap-Volkswagen. Suzuki verkoopt in India meerdere varianten van de Alto. Het vorige model heet daar Alto en wordt in twee uitvoeringen verkocht. De Alto die we in Europa kennen wordt in India verkocht onder de naam A-Star. Welk model Volkswagen gaat gebruiken is nog niet helemaal duidelijk.

Daar blijft het niet bij, de WagonR zou als Skoda door het leven kunnen gaan in India. Beide modellen krijgen andere bumpers en merkspecifieke grille maar het plaatwerk en de techniek blijven ongemoeid. In Europa komt Volkswagen volgend jaar met de Up op de markt maar die stadsauto is te duur voor de Indiase markt.