Vanaf nieuwjaar 2011 staat de Skoda Fabia Greenline hatchback in de Nederlandse showrooms. Deze aantrekkelijke auto – vrij van wegenbelasting en BPM, slechts 14 procent bijtelling – kan nu worden besteld vanaf 15.210 euro.

Eerder berichtten we al dat het Tsjechische merk Skoda haar assortiment van zuinige en schone modellen flink aan het uitbreiden is. Nu heeft importeur Pon de prijs bekendgemaakt van een van de meest aantrekkelijke modellen uit deze Greenline-reeks, de Skoda Fabia Greenline hatchback.

Voor deze uitvoering wordt 15.210 euro gevraagd. Dat is ‘inclusief belastingen’, ofwel btw want dankzij de lage CO2-uitstoot van 89 g/km hoeft voor dit model geen motorrijtuigenbelasting of BPM neergeteld te worden. Zakelijke rijders profiteren van de lage fiscale bijtellingscategorie van 14 procent. Tel daarbij op dat het gemiddeld verbruik volgens de fabrikant ligt op slechts 3,4 l/100 km (1 op 29,4), diesel wel te verstaan, en iedereen begrijpt dat ook dit blijvend voordeel oplevert.

Tot op heden is de Skoda Fabia Greenline alleen verkrijgbaar als Combi. De vanafprijs voor deze stationcar komt per 1 januari 2011 op 16.210 euro te liggen. De Greenline-reeks is voorzien van een aantal ingrepen in de aandrijflijn en carrosserie die het brandstofverbruik doen verminderen. Onder meer een start/stop-systeem en een schakel-indicator dragen hun steentje bij.

Verder is de nieuwe hatchback-uitvoering standaard uitgevoerd met onder andere airconditioning, elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels, cruise control, dagrijverlichting, de veiligheidssystemen ESP (voor stabiliteit) en ASR (anti-slip), 15 inch lichtmetalen velgen, mistlampen voor, radio/cd-speler en een sportonderstel. De belastingvrije auto is vanaf heden te bestellen.