Hyundai ix20

Hyundai laat een eerste schets zien van de ix20. Daar valt uit op te maken dat de MPV er dynamisch uitziet, zelfs een tikkeltje ondeugend en stoer. De nieuwkomer heeft dan ook een cross-over styling.

Volgende maand onthult Hyundai het nieuwe model ix20 op de Autosalon van Parijs. De auto is een kleine MPV binnen het B-segment, staand op de basis van de Hyundai i20. Ook heeft de ix20 iets weg van de Venga van dochtermerk Kia. Het gaat dan ook niet om een doorsnee ‘hoekige’ MPV, aldus Hyundai, maar om een cross-over.

De iX-serie staat voor sportieve, dynamische auto’s. De organische vormgeving is afgeleid van de Hyundai-vormtaal ‘fluidic sculpture’. De auto is ontworpen door de Europese divisie in het Duitse Rüsselsheim en in eerste instantie bestemd voor de Europese markt. Het wordt een concurrent van onder meer de Citroën C3 Picasso.

Het Koreaanse merk wil nog maar weinig kwijt over de ix20. De nieuwkomer is 4,10 meter lang, 1,75 meter breed en 1,65 meter hoog. De mini-MPV zal worden aangeboden met benzinemotoren van 1,4 en 1,6 liter en een viercilinder diesel met een vergelijkbare inhoud.

De verkoopprijs is nog onbekend. Wel staat vast dat de Hyundai ix20 geleverd wordt met standaard 5 jaar garantie, inclusief mobiliteitsgarantie en voertuiginspectie. De MPV cross-over staat eind van het jaar al te koop bij de dealers.