De prijzen van de gefacelifte Hyundai i30 zijn bekend en wat blijkt: sommige uitvoeringen worden goedkoper. De vanafprijs blijft 13.995 euro.

De in juli gepresenteerde Hyundai i30 verschijnt in drie uitrustingsniveau’s. Het instapniveau heet voortaan i-Drive (in plaats van ActiveVersion) en heeft onder meer de volgende features aan boord: een boordcomputer, mistlampen, Follow Me Home-verlichting en een schakelindicator.

Beter uitgerust is het i-Motion niveau (voorheen DynamicVersion) met als extra’s onder andere cruise control, een snelheidsbegrenzer, elektronisch inklapbare buitenspiegels met geïntegreerd knipperlicht en een parkeersensor achter. Naar verhouding is dit niveau 1.000 tot 2.000 euro goedkoper geworden terwijl het meer biedt dan voorheen. Voor wie nog meer luxe wil is er er de i-Catcher, ook al tegen een lagere prijs. Dit niveau voegt zaken toe zoals ESP, een regensensor en stoelverwarming. De meest luxe i30 is voortaan de i-Motion Business, die ook nog voorziet in een navigatiesysteem en Bluetooth kit.

Als basismodel is de 1.4i i-Drive met handbak te koop voor 13.995 euro. De 1,4 liter benzinemotor produceert maximaal 109 pk. De middenklasser is ook verkrijgbaar met een 1.6i van 126 pk. Met i-Drive Cool-uitrusting kent deze uitvoering een vanafprijs van 15.995 euro. Kiest de consument voor een viertraps automaat dan beginnen de prijzen bij 17.690 euro. Er is ook een diesel-i30. De manueel geschakelde 1.6 CRDi HP i-Drive heeft een startprijs van 17.695 euro, de HP i-Drive Cool met automaat is verkrijgbaar vanaf 20.390 euro.

Alle modellen zijn voortaan standaard voorzien van een start/stop-systeem. Voor de handgeschakelde varianten resulteert dat in de gunstige bijtellingscategorie van 20 procent. De CO2-uitstoot van de benzine-uitvoeringen is namelijk gedaald van 145 naar 135 g/km en van de diesels naar 115 g/km. De importeur geeft op alle uitvoeringen 5 jaar garantie.