Medio oktober staat de vernieuwde Ford Mondeo in de Nederlandse showrooms. De uitgebreid gefacelifte middenklasser wordt leverbaar in drie verschillende uitrustingen, met zes verschillende benzinemotoren en vier dieselkrachtbronnen. De prijzen beginnen bij 26.971 euro.

In Nederland zal de grondig herziene Ford Mondeo verkrijgbaar zijn in de uitrustingsniveau’s Trend, Titanium en de sportieve S-Edition. De Trend biedt standaard onder andere ESP, zeven airbags, Dual Zone airconditioning, audiosysteem met cd-speler en AUX-aansluiting, mistlampen voor, plus elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels.

Voor 1.450 euro extra is de Titanium-uitrusting beschikbaar. Deze biedt bovenop de Trend-features onder meer 16 inch lichtmetalen wielen, LED-dagrijverlichting, elektrisch inklapbare buitenspiegels, regensensor, sportieve voorstoelen, automatisch dimmende achteruitkijkspiegel en een luxueuzer afgewerkt interieur. Nog eens 4.000 euro duurder is de S-Edition, maar deze omvat bovenop de Titanium-uitrusting features als sportieve voor- en achterbumpers, sideskirts, bi-xenon koplampen en met leder en alcantara beklede voorstoelen en achterbank. Voor de Mondeo Wagon zijn de (meer)prijzen net iets hoger omdat deze is voorzien van dakrailings.

De vanafprijs van 26.971 euro geldt voor het benzine-instapmodel, de vijfdeurs hatchback Trend met 1.6 16v-motor van 120 pk. De Mondeo wordt ook leverbaar met nieuwe, zuinige SCTi Ecoboost-benzinemotoren. De 1,6 liter (200 pk) arriveert pas in november. De nu reeds verkrijgbare 2,0 liter SCTi wordt standaard geleverd met de nieuwe PowerShift-transmissie. Deze is voorzien van een dubbele, natte koppeling. Er is ook een 145 pk sterke Mondeo 2.0 16v Flexifuel die zowel op reguliere benzine rijdt als op bio-ethanol (E85).

Dieselprijzen beginnen bij 32.331 euro, dan is de auto voorzien van de tweeliter TDCi-motor. De TDCi-krachtbronnen van 140 en 163 pk kunnen ook geleverd worden met Powershift. Vanaf november wordt een 2,2 liter grote TDCi-motor van 200 pk opgenomen in het assortiment. Deze is geschikt voor een Mondeo met handgeschakelde zesbak.

De gefacelifte Ford Mondeo is met een groot aantal nieuwe technologieën uitgebreid. Voorbeelden zijn het Ford Eco Mode-informatiesysteem, Smart Regenerative Charging en een actieve grille-afsluiting voor een lagere luchtweerstand; alle gericht op efficiënter rijden. De vernieuwde Mondeo kent dan ook groene energielabels op alle uitvoeringen. Tot slot zijn allerhande veililgheidssystemen toegevoegd. Hieronder zitten inbegrepen een Lane Departure Warning System, automatische grootlicht-assistent, Driver Alert en een achteruitrijdcamera.