Autobinck Holding is sinds kort de eigenaar van Elmonet, de importeur van de elektrische Think City. Dat meldt het vakblad Automotive-online. Het betekent dat consumenten over enige tijd terecht kunnen in Amsterdam om een Think aan te schaffen.

Autobinck Holding heeft het bedrijf Elmonet gekocht. Het Groningse bedrijf, voluit Electric Mobility Netherlands geheten, is de importeur van het Noorse merk Think. In Nederland zijn zij verantwoordelijk voor de verkoop van de Think City, een volledig elektrisch aangedreven stadsauto waarvoor geen wegenbelasting, BPM of bijtelling verschuldigd is.

Autobinck deelt in het blad Automotive-online mee dat het bedrijf in november een EV Centre (voor ‘electric vehicles’) opent in de Smart-toren in Amsterdam-Zuidoost. Naast de Think City zullen er ook elektrische auto’s van andere merken verkocht gaan worden. Daarnaast worden de huidige Smart-activiteiten in het pand voortgezet.

Volgens Automotive-online start Autobinck eind 2011 de import van het Chinese merk BYD, dat reeds elektrische auto’s produceert. Deze activiteiten zullen echter apart van Autobincks overige EV-activiteiten plaatsvinden.