De Lagonda SUV komt niet in productie. In plaats daarvan komt een sedan op basis van de Aston Martin Rapide. Dat meldt het vakblad Automotive News Europe.

Begin 2009 herintroduceerde Aston Martin het merk Lagonda. Er werd een conceptcar getoond, een uit de kluiten gewassen, luxe SUV. Zo aan het begin van de economische crisis leek deze allerminst op zijn plaats. Nu, anderhalf jaar later, is besloten de SUV niet in productie te nemen. Volgens Automotive News, die met het nieuws komt, ligt dit niet aan het gebrek aan budget. Het besluit volgt op de negatieve reacties op de SUV concept. Ofwel: het publiek vindt de grote SUV niet mooi.

Aston Martin blijft wel vasthouden aan het idee om Lagonda te gebruiken voor modellen die buiten het eigen sportauto-gamma vallen. De Britse autobouwer kiest nu voor de ontwikkeling van een sedan op basis van de Rapide. Klanten vinden de ruimte achterin deze vierdeurs coupé te krap en dat kan opgelost worden door een sedan te ontwerpen. Naar verwachting wordt dit een conventioneler ontwerp dan de SUV. Met meer luxe dan de Rapide coupé zou de sedan een concurrent zijn voor premium modellen zoals de Rolls-Royce Ghost en de Bentley Mulsanne.

Het duurt nog zeker 4 jaar voordat we het eerste levensteken van de Lagonda sedan kunnen verwachten. Voorlopig is het merk nog niet toe aan de ware revival.