“Toon mij de meest emotionele kant van de nieuwe designtaal van Opel, de combinatie van beeldende kunst en Duitse precisie”, luidde de opdracht die Opel-designers kregen voor de
GTC Paris conceptcar. De vijfpersoons hatchback moet uitstralen dat Opel ook een dynamisch en sportief karakter heeft. Een geslaagde missie, zo laten de eerste foto’s zien.

Met de Opel GTC Paris Concept lijkt het Duitse merk zijn ietwat doorsnee imago af te willen schudden. De conceptcar, die officieel onthuld wordt op de Autosalon van Parijs, ziet er strak gelijnd maar toch organisch uit. Modern ook, met de ronde daklijn waarbij een chromen rand de ramen afzet die dankzij de donkere spijlen een geheel lijken te vormen.

Op de flanken gaat het ‘lemmetmotief’ van Opel, de vouwlijn langs de drempels, over in een tweede lijn die het oppervlak in tweeën lijkt te splitsen. Daarbij loopt het stevige bovendeel hoog naar achteren op, tot ver boven de grote (21 inch) vijfspaakswielen. Een derde vouw volgt het silhouet van het dak en leidt naar de geïntegreerde spoiler.

Volgens de fabrikant vormen de LED-lichten aan de achterzijde in de nacht ‘een lange, gestrekte vleugel’ over de auto. Ook de voorkant doet aan gevleugelde dieren denken, de blik van een adelaar in het bijzonder, door het logo dat doorloopt in een verchroomde logospijl. De trapeziumvormige grille zit laag bij de grond. Ook aan de voorzijde zien we LED-lampjes, dit keer voor de dagrijverlichting die in de GTC Paris benadrukt worden door chroomaccenten.

Samen vormen deze designkenmerken een vijfpersoons hatchback die vooral sportief en dynamisch oogt. Het kunstwerkje is voorzien van een 2,0 liter turbomotor met directe injectie, een start/stop-systeem plus een handgeschakelde zesbak. De conceptcar is 4,46 m lang en heeft een chassis met extra spoorbreedte. De GTC Paris is uitgerust met een elektronisch sperdifferentieel en een verbeterde versie van de adaptieve FlexRide-ophanging.