Vandaag heeft Hyundai de geheel elektrische auto BlueOn onthuld. Tijdens de ceremonie maakte de president van Zuid-Korea Lee Myung-Bak een testrit op het terrein van zijn ‘Blauwe Huis’.

De Hyundai BlueOn is een doorontwikkeling van de conceptcar i10 Electric, die hiernaast is afgebeeld. De auto wordt volledig aangedreven door elektriciteit die opgeslagen wordt in lithium-ion polymeer-batterijen. Met een volle lading stroom kan 140 km worden gereden. De BlueOn is dus bij uitstek geschikt voor stadsgebruik. Daar is een emissievrije auto ook het meest welkom.

De elektromotor produceert maximaal 81 pk vermogen. Het koppel van 210 Nm is direct bij het starten van de auto beschikbaar. De topsnelheid ligt op 130 km/u. De Hyundai BlueOn heeft 13,1 seconden nodig om vanuit stilstand de 100 km/u op de snelheidsmeter voorbij te zien komen. De auto is 3,59 meter lang.

De officiële onthulling, waarbij de Koreaanse president een testrit maakte, luidt de fase in waarin dertig BlueOn-modellen een praktijktest ondergaan. Deze modellen worden uitgezet onder de Koreaans overheidspersoneel. Daarnaast voert Hyundai zelf duurzaamheidstesten uit. Eind 2012 moeten er al 2.500 exemplaren geproduceerd zijn voor Zuid-Korea en de export. Hyundai heeft nog geen specifieke markten geselecteerd maar Europa behoort wel tot de continenten die op het wensenlijstje staan.

Het merk heeft nog geen aanschafprijs voor consumenten bekendgemaakt. Hyundai heeft vorig jaar circa 40 miljard Koreaanse won, het equivalent van 27 miljoen euro, geïnvesteerd in de BlueOn. Het is de eerste ‘full-speed’ elektrische auto van de Koreaanse autobouwer, waaronder ook het merk Kia valt.