Ford introduceert nieuwe motoren voor de MPV’s S-Max en Galaxy. Zowel aan de onder- als bovenkant van het gamma worden nieuwe krachtbronnen toegevoegd. Ook komen er meer comfort- en veiligheidstechnologieën beschikbaar.

Voor de onderkant van het assortiment S-Max en Galaxy introduceert Ford de nieuwe 2.0 TDCi-dieselmotor van 115 pk sterk, voor de bovenkant de 2.2 TDCi-diesel die maximaal 200 pk produceert. Beide krachtbronnen worden geleverd in combinatie met een handgeschakelde versnellingsbak met zes verzetten.

Op benzinegebied komt er een 1,6 liter SCTi EcoBoost-motor bij, die goed is voor 160 paardenkrachten. Deze direct ingespoten motor met turbo en variabele kleptiming wordt eveneens gekoppeld aan een manuele zesbak. Tot slot introduceert Ford voor de S-Max nog een 240 pk sterke 2.0 SCTi EcoBoost-krachtbron die bestemd is voor gebruik met de nieuwe PowerShift-transmissie met dubbele koppeling.

De extra motoren worden pas in de periode oktober-november in productie genomen. De volledige technische gegevens, zoals energielabels, zijn daarom nog niet bekend. Datzelfde geldt voor de exacte verkoopprijzen. Wel geeft het merk al richtprijzen. Zo is de vanafprijs van de Ford S-Max Titanium 1.6 SCTi EcoBoost met 160 pk circa 35.956 euro; die van de S-Max met 2.0 TDCI 115 pk-dieselmotor beginnen rond de 39.060 euro. De Ford Galaxy Trend met de 1.6 SCTi-benzinemotor aan boord krijgt een prijs van om en nabij 38.044 euro, die van de Galaxy met 2.0 TDCi van 115 pk circa 40.566 euro.

Tegelijkertijd met de motoren wordt ook het gamma aan comfort- en veiligheidsfeatures uitgebreid. Net als bij de Ford Mondeo kunnen consumenten voortaan ook voor de S-Max en Galaxy kiezen uit een Lane Departure Warning-systeem, automatische grootlicht-assistent, Driver Alert en een nieuw navigatiesysteem met 7 inch touch screen.