Op de Autosalon van Parijs haalt Lexus het doek van de CT 200h productieversie. Deze belangrijke nieuwkomer wordt vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting en BPM. Het extra lage tarief van 14 procent bijtelling geldt voor degenen die de CT 200h als auto van de zaak rijden.

Het Toyota-merk Lexus wil in Parijs laten zien ‘dat het sinds jaren marktleider is op het gebied van premium Full Hybrid auto’s’. De troef is de CT 200h die in de uiteindelijke productie-versie te zien zal zijn. Met deze vijfdeurs hatchback betreedt Lexus het compacte premiumsegment. En hoe, want de auto brengt de nodige belastingvoordelen mee.

Dankzij het laagste CO2-verbruik in z’n klasse – 89 g/km – en energielabel A hoeft er voor de Lexus CT 200h geen motorrijtuigenbelasting of BPM te worden betaald. Leaserijders moeten slechts 14 procent bij hun fiscale inkomen optellen. Ook is het benzineverbruik concurrerend: 3,8 l/100 km ofwel 1 op 26,3. Het wachten is nu op de aankoopprijs maar die geeft Lexus nog niet vrij; het model komt pas in maart 2011 op de markt.

Wel vers van de pers zijn de details over de veiligheidsvoorzieningen. De hatchback is uitgerust met onder andere acht airbags, ‘Whiplash Injury Lessening’-voorstoelen met actieve hoofdsteunen, een elektronisch gestuurd remsysteem met Break Assist, traction control en Vehicle Stability Control. De CT 200h is nog niet getest door EuroNCAP.

De hybride aandrijflijn bestaat onder meer uit een 1,8 liter VVT-i benzinemotor van 99 pk Nm plus een elektromotor van 60 kW, wat het ‘gecombineerde systeemvermogen’ op 136 pk brengt. Het koppel van de elektromotor, 207 Nm sterk, is direct volledig beschikbaar. Lexus zegt werk gemaakt te hebben van isolatie, zodat het lekker stil is in de passagierscabine.

Behalve de CT 200h zal ook de vernieuwde Lexus IS voor het modeljaar 2011 aanwezig zijn op de autoshow van Parijs. Deze sportsedan staat al vanaf begin oktober in de Nederlandse showrooms, vanaf 36.500 euro.