Begin deze maand gaf Hyundai de eerste schets vrij van de dynamisch vormgegeven MPV Hyundai ix20. Nu volgen de eerste officiële foto’s. Wat direct opvalt is de grote gelijkenis met de Venga van dochtermerk Kia.

Er zijn nog ruim 2 weken te gaan voordat Hyundai de compacte MPV ix20 voorstelt, op de Autosalon van Parijs. Nu al zijn de eerste foto’s verspreid. In tegenstelling tot wat we gewend zijn verschilt de ix20 niet veel van zijn broertje Kia Venga. Toch zullen de twee met elkaar moeten concurreren. Andere rivalen zijn bijvoorbeeld de Opel Meriva en de Citroën C3 Picasso.

Hyundai belooft dan ook dat de ix20 ‘toonaangevend in het compacte MPV-segment’ zal zijn wat betreft de prijs-kwaliteitsverhouding en de CO2-uitstoot. Helaas ontbreken de details hierover nog. De Hyundai ix20 heeft hetzelfde formaat als de Kia Venga: 4,10 meter lang, 1,77 meter breed en 1,60 meter hoog. De wielbasis bedraagt 2,63 meter.

De Hyundai ix20 staat in november in de vaderlandse showrooms. Er is dan keuze uit twee benzinemotoren en een diesel. De dieselmotor heeft een inhoud van 1,4 liter en levert maximaal 90 pk. De benzinemotoren zijn respectievelijk 1,4 en 1,6 liter groot en produceren 90 en 126 pk aan vermogen. Hyundai geeft 5 jaar garantie op de ix20. De exacte prijzen volgen nog maar als richtprijs geeft de importeur een vanafprijs van circa 16.000 euro op.