De Hyundai Genesis Coupé komt naar Nederland. De sportauto gaat de concurrentie aan met auto’s als de Infiniti G37 Coupé en de Nissan 370Z, en wint die nu al wat de prijs betreft.

De Hyundai Genesis is nooit leverbaar geweest op de Nederlandse markt. Dat stelde vooral liefhebbers van de sportcoupé teleur. Nu kunnen zij zich verheugen op de komst van de Coupé, door importeur Greenib Car bevestigd in dagblad De Telegraaf. De Hyundai Genesis Coupé arriveert eind november in Nederland. Daarvoor wordt de Amerikaanse uitvoering van de 2+2-zitter op details aangepast voor de Europese markt.

“In heel Europa heeft Hyundai dik elfhonderd orders ontvangen”, zegt Greenib-directeur Hans Kwaad. “In totaal zullen per jaar maximaal tweeduizend stuks beschikbaar zijn.” Voor Nederland zullen in het eerste leveringsjaar circa vijftig exemplaar beschikbaar zijn.

De basisversie wordt uitgerust met een tweeliter viercilinder turbomotor, die maximaal 220 pk naar de achterwielen stuurt. Voor wie extra vermogen wil zal er een Genesis Coupé komen met 3,8 liter V6-motor. Over de transmissie heeft Kwaad geen mededelingen gedaan.

De lancering van de Genesis Coupé zal concurrenten als Infiniti (met de G37 Coupé) en Nissan (de 370Z) niet in de koude kleren gaan zitten. De aanschafprijs van deze rivalen ligt rond de 55.000 euro terwijl Greenib de Hyundai beduidend lager zal prijzen: ‘minder dan veertig mille’ voor de instapversie en rond de 46.000 euro voor de 3.8 V6. “De definitieve prijsstelling laat nog even op zich wachten. Een en ander is afhankelijk van de nieuwe belastingregels voor auto’s”, aldus Kwaad in De Telegraaf.