Maserati presenteert met de GranTurismo MC Stradale het snelste, lichtste en krachtigste model in de huidige line-up. Het nieuwe topmodel is rechtstreeks afgeleid van de raceversies van de GranTurismo.

Omdat het altijd sneller kan onthult Maserati op de autosalon van Parijs in oktober de GranTurismo MC Stradale. Dit nieuwe topmodel blinkt niet zozeer uit door meer vermogen maar vooral door hoogwaardige techniek, die in grote delen is afgeleid van de GT4- en Trofeo GranTurismo MC-raceversies.

De MC Stradale heeft 10 pk meer vermogen dan de GranTurismo S. Dat betekent dat de V8 nu 450 pk produceert. Volgens Maserati is een topsnelheid van meer dan 300 km/u mogelijk maar verdere specificaties geeft het merk nog niet vrij. De S houdt het bij 295 km/u voor gezien.

Vooral het lage gewicht en de handling moeten zorgen voor een groot verschil in rijbeleving. De MC Stradale heeft aerodymanica-aanpassingen ondergaan die belangrijk meer downforce genereren zonder dat er meer weerstand ontstaat. Meer informatie over de snelste straat-Maserati van dit moment krijgen we op de autosalon van Parijs in oktober.