Begin oktober start Chevrolet in Zuid Korea met een praktijktest van de elektrische Cruze. Het merk werkt daarvoor samen met elektronicagigant LG.

De Chevrolet Cruze gaat elektrisch. In Zuid Korea start volgende maand een praktijktest met een vloot elektrisch aangedreven Chevrolets Cruze. Het Amerikaanse merk voert de test uit in samenwerking met elektronicabedrijf LG, dat het aandrijfsysteem en de batterijen voor de elektrische Cruze ontwikkelde.

De elektrische Cruze heeft een 150 kW (204 pk) sterke elektromotor aan boord die de compacte sedan desgewenst in 8,2 seconden van 0 naar 100 km/u laat sprinten. De topsnelheid bedraagt 162 km/u. Uit de eerste tests blijkt dat een actieradius van 160 km/u mogelijk moet zijn. De praktijktests moeten deze bevindingen bevestigen.

De eerste vloot elektrische Cruzes wordt ingezet in de omgeving van de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. Ook zustermerk Daewoo neemt deel aan de test, met elektrisch aangedreven Lacetti’s. De test betekent een uitbreiding van de samenwerking tussen General Motors en LG, dat de batterijcellen voor de elektrisch aangedreven Volt gaat leveren. De productie van dat model start over enkele weken.