Audi A1 met 185 pk: geen S1

Audi voorziet de A1 van z’n voorlopige topmotor: de 1.4 TSI met 185 pk. Waar dit blok bij de zustermerken Volkswagen, Seat en Skoda goed is voor het sportieve GTI-, Cupra of RS-badge houdt Audi de typebenaming S1 nog even op zak.

De Audi A1 krijgt de beschikking over de 185 pk sterke 1.4 TSI. Dat is hetzelfde blok als Volkswagen monteert in de Polo GTI maar in de Audi levert de krachtbron 5 pk meer. Net als in de sportiefste Polo is de turbomotor standaard gekoppeld aan een zeventraps automaat met dubbele koppeling, bij Audi S Tronic genaamd.

De voorlopig snelste A1 sprint in 6,9 seconden van 0 naar 100 km/u en bereikt een topsnelheid van 227 km/u. Audi geeft een brandstofverbruik op van 5,9 l/100 km, oftewel 1 op 16,9. Met een CO2-uitstoot van 139 g/km valt de compacte Audi nog net binnen de twintig procent bijtellingsgrens.

De hatchback is standaard voorzien van het S-Line sportpakket, waarmee de A1 een sportiever uiterlijk krijgt. 17 inch lichtmetalen wielen zijn onderdeel van dit pakket. Eind dit jaar komt de nu snelste A1 op de markt maar Audi laat dus de mogelijkheid voor een nóg snellere S1 open. Of en wanneer die komt kunnen we je helaas nog niet vertellen.