Nu het grote publieksdebuut van de Range Rover Evoque op de autosalon van Parijs nadert geeft Land Rover meer informatie vrij over de ‘kleinste Range Rover ooit’. Bijzonder is dat de crossover alleen geblazen viercilindermotoren krijgt.

De Evoque is de kleinste, lichtste en zuinigste Range Rover ooit. Klein omdat de Evoque 43 centimeter korter en 18 centimeter lager is dan een Range Rover. Zuinig omdat het de eerste Range Rover is die geen zes- of achtcilindermotoren onder de motorkap heeft. Viercilinders, daar moet de Evoque het mee doen. Wel zijn alle krachtbronnen voorzien van een turbo.

De 2.0 benzinemotor is volledig nieuw en produceert 240 pk. Daarnaast zijn er 2.2 diesels: een met 150 pk en een met 190 pk. De 150 pk-versie stoot in de voorwielaangedreven uitvoering slechts 130 g/km CO2 uit. Met vierwielaandrijving luidt dat getal 145 g/km. De dieselversies beschikken standaard over een start/stop-systeem.

Land Rover belooft een premium interieur – waarvan het merk nu de eerste foto vrijgeeft – dat hetzelfde luxegevoel geeft als de grote Range Rover-modellen. Er zijn drie designthema’s: Pure, Prestige en Dynamic. Die laatste legt de nadruk op sportiviteit en doet dat onder andere met een afwijkende kleur dak. Volgende week debuteert de Evoque op de autosalon van Parijs. In de zomer van 2011 staat de auto pas in de showroom dus voor het noemen van prijzen is het nog te vroeg.