Volvo S40

Volvo heeft enkele wijzigingen doorgevoerd aan de S40 en V50 DRIVe-versies. Het gevolg: de twee modellen stoten nu minder dan 100 g/km CO2 uit maar voor de belastingdienst maakt dat helaas niet veel uit.

Volvo heeft de CO2-uitstoot van de zuinige DRIVe-uitvoeringen van de S40 en V50 verder terug weten te dringen. De twee modellen stoten voortaan nog maar 99 g/km CO2 uit, dat was 104 g/km. Helaas worden de inspanningen van Volvo niet beloond met extra belastingvoordeel. Voor dieselauto’s ligt de bovengrens namelijk op 95 g/km.

Toch is de lage CO2-uitstoot indrukwekkend voor een model in dat segment. Volvo dook al eerder onder de ‘100 g/km-grens’ met de C30 DRIVe. Het merk bereikte de verlaging door aanpassingen door te voeren aan de 1.6 dieselmotor, die nu ook aan de Euro5-uitlaatgasnorm voldoet.

Volvo heeft in twee jaar tijd de CO2-uitstoot van z’n schone DRIVe-modellen met 20 g/km teruggebracht. Toen in 2008 het label werd geïntroduceerd bedroeg de CO2-uitstoot van de S40 en V50 nog 119 g/km. DRIVe-modellen onderscheiden zich van de andere uitvoeringen met aerodynamische aanpassingen, een start/stop-systeem en banden met een lage rolweerstand.