Eind dit jaar keert SsangYong terug op de Europese markt. Het eerste model dat het Koreaanse merk gaat leveren is de gloednieuwe Korando en daarover hebben we eindelijk wat meer informatie.

Vorig jaar had niemand gedacht dat we SsangYong ooit nog terug zouden zien, laat staan in Europa. Het merk was op sterven na dood en de Nederlandse importeur Kroymans ook. Nu herrijst het SUV-merk op een bewonderenswaardige manier uit de as met een nieuw model en een nieuwe importeur.

De Korando wordt vanaf eind dit jaar leverbaar in Nederland. De auto staat op een nieuw platform en is ontworpen door de Italiaanse ontwerpstudio Giugiaro. SsangYong levert bij de verkoopstart één motor, een nieuwe 2.0 dieselkrachtbron met 175 pk vermogen en 360 Nm koppel. Later volgen er nog een instap-diesel en een 2.0 benzinemotor.

Met de 175 pk sterke 2.0 dieselmotor accelereert de SUV in precies 10 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid bedraagt 179 km/u en SsangYong geeft een verbruik op van 6,0 l/100 km, oftewel 1 op 16,6. De CO2-uitstoot bedraagt 157 g/km, de laagste waarde ooit voor een SsangYong. De Korando wordt leverbaar met naar keuze voorwiel- of vierwielaandrijving en met een automaat of handbak, beide met zes verzetten. De in België gevestigde importeur heeft nog geen prijzen bekend gemaakt.