Infiniti schets EV

Infiniti heeft de eerste schets gepresenteerd van de elektrische hatchback die het merk in 2013 op de markt brengt. Deze auto deelt z’n techniek met de Nissan Leaf.

Infiniti laat zien dat het merk niet stil zit op het gebied van elektrische mobiliteit. Binnenkort verschijnt de eerste hybride van het merk, de M35h, op de markt maar Infiniti is alweer bezig met de volgende stap. De techniek is voorhanden want moederbedrijf Nissan heeft zich ontwikkeld tot pionier op het gebied van elektrische auto’s.

De Nissan Leaf komt volgend jaar naar Nederland en op basis van die auto verschijnt in 2013 een Infiniti-model. De Japanners zijn zo vriendelijk om nu alvast een eerste schets van de hatchback vrij te geven. De auto is niet alleen de eerste elektrisch aangedreven Infiniti maar wordt ook het kleinste model in de line-up.

Volgens Infiniti wordt de auto ‘stijlvol, prestatiegericht en luxe’. De eerste schets van de vijfzits hatchback werd onthuld tijdens de opening van het Infiniti-center in Londen. De auto zal niet op de autosalon van Parijs staan later deze week, die autoshow komt te vroeg.