Lamborghini presenteert op de autosalon van Parijs eind deze week de Gallardo LP 570-4 Blancpain. Met deze speciale uitvoering viert Lamborghini het succes van de Super Trofeo raceserie.

De Lamborghini Gallardo LP 570-4 Blancpain is een ode aan de Super Trofeo-raceserie en de hoofdsponsor daarvan, horlogemerk Blancpain. De Blancpain-uitvoering is grotendeels gebaseerd op de Gallardo Superleggera maar heeft nog extra race-elementen.

Zo heeft de LP 570-4 Blancpain de achterspoiler van de Gallardo uit de Super Trofeo-serie. Ook de motorcover is van de raceauto afgeleid. Verder zijn diverse onderdelen van carbonfiber, zoals de spiegelkappen en de diffuser. De zwarte lakkleur contrasteert met de gele accenten, zoals de remklauwen. Zogenaamde Skorpius-wielen maken het plaatje compleet. Het interieur is eveneens zwart met gele details. Hier keert het koolstofvezel weer terug. Blancpain logo’s zijn overal op en in de auto te vinden.

De Blancpain heeft de 5.2 V10-motor uit de Superleggera, dat wil zeggen dat de tiencilinder er 570 pk uitperst. Dat betekent op een gewicht van slechts 1.340 kg een gewicht/vermogen-verhouding van 2,75 kg per pk. Het sprintje van 0 naar 100 km/u geschiedt in slechts 3,4 seconden, van 0 naar 200 km/u is in 10,2 tellen gepiept. De topsnelheid bedraagt 320 km/u.