Lamborghini onthult op de autosalon van Parijs een conceptcar. Voorafgaand aan de onthulling stuurt het merk diverse plaagplaatjes de wereld in.

Begin september startte Lamborghini met een teasercampagne voor een nieuw conceptmodel. Inmiddels heeft het merk meer vage afbeeldingen vrijgegeven. Mededelingen over het te onthullen model doet het Italiaanse merk niet en daarom gaan we zelf maar raden.

Dat het om een conceptcar gaat nemen we maar aan. Voor de onthulling van de Jota, de beoogde opvolger van de Murcielago, is het nog te vroeg. Deze conceptcar zal waarschijnlijk een voorbode zijn van dat model maar kan ook een design- of techniekstudie zijn voor toekomstige modellen in het algemeen. Duidelijk te zien is dat er veelvuldig koolstofvezel is toegepast op de auto.

Waarschijnlijk heeft de conceptcar groene techniek aan boord, denk aan een hybride aandrijving. Lamborghini zei eerder al dat de modellen van het merk zich in de toekomst moeten onderscheiden qua wegligging, acceleratie en design en niet meer zozeer met een hoge topsnelheid. Dat zet de deur naar een elektrische aandrijving open. Woensdag, aan de vooravond van de autosalon van Parijs, onhult Lamborghini het model.