Er is weer een foto van de Saab 9-4X opgedoken. Toch duurt het nog tot de autoshow van Los Angeles in november voordat Saab de SUV officieel onthult.

Saab heeft de 9-4X klaar. Via de website Saabsunited is er een foto van de auto opgedoken. Een verrassing is het uiterlijk allerminst, de 9-4X BioPower Concept uit 2008 was al een realistische voorbode. De autosalon van Parijs, die deze week van start gaat, komt te vroeg voor de SUV. Saab onthult de 9-4X op de autoshow van Los Angeles in november.

De 9-4X is gebaseerd op de Cadillac SRX, een erfenis uit de tijd dat Saab nog bij General Motors hoorde. De SUV is nog geen ‛typische Saab’ zoals de nieuwe eigenaar Spyker zo vurig wenst. Toch is de 9-4X een broodnodige aanvulling op het beperkte gamma. Er moet immers ook geld verdiend worden en de auto was bij de overname al zo goed als klaar.

De 9-4X heeft nog geen BMW-techniek aan boord. De samenwerking tussen de twee merken komt te laat voor de marktintroductie van de SUV. En dus liggen er motoren van GM onder de motorkap. Waarschijnlijk de 1.6 turbo en 2.0 turbo benzinemotoren en de 2.0 dieselkrachtbron met 160 pk.