Het antwoord: Lamborghini Sesto Elemento

Al een maand lang plaagt Lamborghini ons met teaser afbeeldingen van een nieuwe auto. Vandaag staat de zesde en laatste teaser op de planning en vanavond de onthulling in Parijs. Jammer voor Lamborghini maar leuk voor ons: het antwoord op het raadsel is er al.

Gisteren nog deden we een poging het raadsel van Lamborghini te ontrafelen. Zowel die poging als Lamborghini’s planning is nu ingehaald want vandaag is via de Franse website Blog Automobile een (vage) foto uitgelekt waarin alle puzzelstukjes op hun plaats lijken te vallen. Het antwoord op het raadsel luidt: de Lamborghini Sesto Elemento Concept.

De naam verwijst naar het zesde element uit het periodiek stelsel (uit de scheikunde), carbon of koolstof. De conceptcar is volgens de website namelijk geheel van dit materiaal gemaakt. Het Italiaanse sportwagen-merk belooft al een tijd dat haar Advanced Composites Research Center met een auto van 100 procent carbon komt. Daarmee wil het de acceleratie en CO2-uitstoot van de sportauto’s verbeteren.

Dat eerste wordt zeker waargemaakt. Koolstofvezel is licht van gewicht, de Sesto Elemento Concept zou slechts 999 kg wegen. Ondanks de uitmonstering met een V10-motor kan daarmee in slechts 2,5 seconden vanuit stilstand de 100 km/u worden bereikt; vergelijkbaar met ‘s werelds snelste auto, de Bugatti Veyron Supersport. Volgens Blog Automobile ligt de top op 354 km/u.

Overigens moet Lamborghini de prestatiecijfers zelf nog bevestigen. Die verwachten we vanavond, bij de opening van de Autosalon van Parijs. Dan hopen we tevens het antwoord op onze laatste vraag te krijgen: Heeft het merk ook de CO2-uitstoot, in vergelijking tot de andere modellen uit de stal, aanmerkelijk omlaag gekregen?