Ford Focus ST: dat belooft wat

Ford heeft tijdens een event aan de vooravond van de autosalon van Parijs de Focus ST onthuld. De oranje kleur en de dreigende zwarte neus zijn veelbelovend maar nog even geduld, de auto komt pas in 2012.

Ford heeft de sportieve Focus ST klaar. Tijdens een premiëreavond in Parijs trok Ford het doek af van de ST. De eerste indruk: dat belooft wat. De specificaties waren al bekend – 250 pk uit een 2.0 Ecoboost-motor – maar het uiterlijk is minstens zo indrukwekkend.

Vooral opvallend is de hoogglans zwarte grille, die nog wat massaler overkomt door het ontbreken van een kentekenplaat. De achterlichten zijn donker gemaakt en een grote achterspoiler maakt het plaatje af. De auto die hier in Parijs staat is nog een conceptmodel maar is volgens een woordvoerder van Ford “voor 99,2 procent” productieklaar.

We vragen de woordvoerder ook meteen of er van de nieuwe Focus ook weer een RS komt. “Daar is officieel nog niets over bekend maar met het succes dat Ford nog steeds heeft met de huidige RS is het denkbaar dat er weer een RS komt.” Deze ST is in ieder geval een voorbelovende auto.