‘Zeer realistisch’. Zo noemt de woordvoerder van BMW de 6-serie Concept die vandaag debuteert op de autosalon van Parijs. En dat is goed nieuws, want BMW heeft een fraaie auto getekend.

De BMW 6-serie Concept staat vandaag voor het eerst op de autosalon van Parijs. Op de foto’s lijkt de auto een beetje op een opgeblazen 3-serie Coupé maar ‘in het echt’ is de nieuwe 6-serie een fraai gelijnde auto met een duidelijk eigen gezicht.

Het productiemodel van de 6-serie staat al voor volgend jaar op de planning. Diederik Reitsma, PR-manager van BMW Nederland, wijst ons op de kenmerkende details van de conceptauto: “De extreem lange motorkap en de korte overhangen voor en achter doen denken aan de aloude 3.0 CSL.” Let ook op de fraai gelijnde en gestrekte achterzijde en details zoals het knikje in de grille.

Naast de 6-serie debuteert de productieversie van de X3 op de autosalon van Parijs. Dat model biedt weinig geheimen meer en staat in november al in de showroom. Reitsma benadrukt dat de X3 vooral veel praktischer is dan het huidige model: “De achterbank is verschuifbaar en opklapbaar, waarmee de X3 MPV-achtige eigenschappen bezit.”