Hyundai ix20

Het segment van de mini-MPV’s wordt steeds voller. Hyundai doet ook mee met de ix20, die op de autosalon van Parijs debuteert. Het broertje van de Kia Venga is volgens de woordvoerder van Hyundai ‘veel gelikter dan de Venga’.

Het grote nieuws van Hyundai in Parijs is de ix20. Die kun je zien als opvolger van de Matrix. De ix20 is een nette auto met een niet al te spannend ontwerp en zal ongetwijfeld voor de nodige aantallen gaan zorgen bij Hyundai.

Dat verwacht Mike Belinfante, woordvoerder van Hyundai, ook: “Ik denk dat we er ongeveer 2.500 per jaar van gaan verkopen. Het is een leuke mini-MPV, veel gelikter dan de Kia Venga. Het ontwerp van de ix20 heeft meer snelheid.” Belifante kan nog geen prijzen noemen maar geeft een aardige indicatie: “ongeveer vanaf 16.000 euro.”

Naast de ix20 staat de vernieuwde i10 in Parijs. Het neusje van die auto vertoont wel heel veel overeenkomsten met de ix20. De Genesis Coupé staat ook in de Franse stad. Hyundai haalt deze ‘Amerikaanse’ coupé voor het eerst naar Europa. “Met deze auto laten we zien wat we ook kunnen: sportauto’s bouwen.” Het is de eerste Hyundai in Europa met achterwielaandrijving.