Ferrari FF

Ferrari heeft een rits nieuwe foto’s van de FF vrijgegeven. We zijn zo vrij om deze met jullie te delen.

De nieuwe Ferrari FF spreekt op papier al tot de verbeelding maar tot nu toe waren er slechts weinig officiële beelden van Ferrari’s nieuwste. Op de autosalon van Genève konden we ‘m al bewonderen en op de AutoRai later deze maand is de FF ongetwijfeld een van de publiekstrekkers.

De FF is in meerdere opzichten anders dan andere Ferrari-modellen. Zo biedt de auto vier volwaardige zitplaatsen en is er een bagageruimte van 450 liter beschikbaar. Indien nodig kun je deze uitbreiden naar 800 liter door de achterbank omlaag te klappen. Ferrari levert naar wens een bijpassende tassenset waarmee je optimaal gebruik kunt maken van de beschikbare bagageruimte.

De geheel nieuwe V12-motor levert 660 pk, dat bij 8.000 tpm vrijkomt. De FF accelereert in 3,7 seconden van 0 naar 100 km/u en vanuit stilstand naar 200 km/u is in 11 seconden gebeurd. Dankzij de door Ferrari ontwikkelde vierwielaandrijving is de FF ook geschikt om – bijvoorbeeld – mee op wintersport te gaan. Dan moet je wel het brandstofverbruik van 15,4 l/100 km (1 op 6,4) voor lief nemen.

Hoewel de FF niet de directe opvolger is van de 612 Scaglietti is bekend geworden dat de productie van het voormalige topmodel is gestopt. Eind december 2010 liep het laatste exemplaar al van de band. Of Ferrari met een luxueus topmodel naast de FF komt is nog niet bekend.