De lichtgewicht, snelle Porsche Cayman R maakt zijn nationale debuut tijdens de AutoRai. Ook de Nederlandse première van de 911 Black Edition vindt plaats op de Amsterdamse autoshow. Ten slotte laat Porsche een speciale uitvoering van de Panamera Turbo overkomen.

Op de AutoRai 2011 presenteert het Duitse sportwagenmerk Porsche haar volledige modellengamma. Daaronder bevinden zich twee nationale primeurs, die al eerder zijn aangekondigd. De eerste is de Cayman R, de extra sportieve en lichtgewicht uitvoering die slechts 3,9 kg per pk hoeft weg te zetten. Dat levert een 0-100 km/u-sprint op van 4,7 seconden en een topsnelheid van 282 km/u. Porsche meldt nu ook dat het gemiddelde brandstofverbruik, bij toepassing van de PDK-automaat, ligt op 9,3 l/100 km. Dat is 1 op 10,8.

De tweede primeur is de Porsche 911 Black Edition. Het thema van deze gelimiteerde 911 is, zoals de naam al aangeeft, de kleur zwart. Dit is volop terug te vinden in het exterieur en het interieur. Het mooie aan de Black Edition is dat niets extra’s betaald hoeft te worden voor de extra uitrusting, waaronder lederen bekleding en een Bose audiosysteem, van de coupé of cabriolet.

Om het 25-jarig jubileum van het individualiseringsprogramma Porsche Exclusive te vieren showt het merk op de AutoRai een Panamera Turbo die volledig voorzien wordt van een Porsche Exclusive-uitrusting. Ook de overige Porsche-modellen zullen te vinden zijn op de beursvloer. Verder besteedt het merk aandacht aan de verschillende mogelijkheden van hybride aandrijvingen: om minder brandstof te verbruiken (in bijvoorbeeld de Cayenne) en om extra vermogen te behalen bij het accelereren (in de 911 GT3 R).