MG 6

MG werkt hard aan een comeback. Het Britse merk in Chinese handen start deze zomer in Groot Brittannië met de levering van de nieuwe MG 6 en plannen voor meer nieuwe modellen liggen klaar. Het laatste nieuws is dat MG werkt aan een crossover die de concurrentie moet aangaan met de Nissan Qashqai. Dat meldt het Britse tijdschrift Autocar.

Volgend jaar hoopt MG haar comeback te maken op het vasteland van Europa. De MG 6 (foto) is het eerste model waarmee de Britten op de markt komen maar er liggen ambitieuze plannen voor een compleet gamma. Na de MG 6 is het eerste nieuwe model de 3, een compacte hatchback.

In 2013 verschijnt er van de MG 6 een hybride-uitvoering. De techniek is met hulp van General Motors ontwikkeld. Dat geldt ook voor diverse compacte turbomotoren die MG gaat leveren in alle toekomstige modellen.

De belangrijkste nieuwe MG na de 3 is een crossover die waarschijnlijk op het platform van de 6 komt te staan. Eerder al schreven we over een comeback van de MG-TF roadster, dat model verschijnt pas in 2016 op de markt. Een jaar eerder kunnen we wel al kennis maken met een sedan, die je kunt zien als opvolger van de Rover 75.

Alle MG-modellen krijgen in China een zustermodel dat onder de merknaam Roewe verkocht wordt. De auto’s worden dan ook in China bij moederbedrijf SAIC geproduceerd maar in Engeland ontworpen en ontwikkeld. De assemblage van de MG-modellen vindt plaats in de voormalige MG/Rover-fabriek in Longbridge.