Chevrolet Corvette Centennial Edition

Chevrolet voert voor het nieuwe modeljaar enkele wijzigingen door aan de Corvette. Nieuwe opties voor de Z06 en ZR1 moeten de prestaties van de topmodellen naar een nog hoger niveau tillen.

Chevrolet slijpt de Corvette voor modeljaar 2012 fijn. Alle uitvoeringen krijgen de beschikking over betere stoelen en een nieuw stuurwiel. De middenconsole en middenarmsteun zijn voortaan bekleed en voor het leder biedt Chevrolet optioneel contrasterende stiksels aan. Vernieuwd is verder het Bose audio-systeem met negen speakers.

Voor de Z06 en ZR1 is er nog meer nieuws. Chevrolet heeft als nieuwe optie Michelin Sport Cup-banden, die rechtstreeks zijn afgeleid van de racebanden die worden gebruikt in de Le Mans Series. Chevrolet monteert deze banden op nieuwe, lichtmetalen ‘cup’-wielen, die 2,2 kilogram lichter dan de reguliere wielen. Chevrolet claimt dat de snelste Corvette met deze nieuwe banden en wielen 3 seconden sneller is op het circuit Virginia International Raceway.

Verder biedt Chevrolet op de Z06 het van de ZR1 afkomstige systeem Performance Traction Management aan. Dit systeem optimaliseert de grip voor betere prestaties op het circuit. De vijfde en zesde versnelling hebben een langere overbrenging zodat het verbruik voortaan iets lager ligt. Tot slot is er als optie een ‘Racing Style Spoiler’ aan de voorzijde, die aerodynamica verbetert.